Virtual assistant voor de diëtist en voedings-coach

Virtual assistant voor de diëtist en voedingscoach

inhuren-virtual-assistant-va-janna-koopman

Als virtual assistant help ik je graag met taken waar je als diëtist of voedingscoach niet aan toekomt vanwege de drukte en taken die jij lastig vindt. Bekijk hieronder waarvoor je mijn ondersteuning kunt vragen.

Een blog of websitetekst schrijven of redigeren

Wist je dat blogs op je site helpen om je vindbaarheid te verhogen en zo meer potentiële klanten aan te trekken? Doordat ik voor mijn vorige bedrijf PDS coaching honderden blogs heb geschreven en geredigeerd, kwamen er wel meer dan 7000 bezoekers maandelijks op mijn site. Dat was een flinke stroom aan potentiële klanten.

Schrijven is misschien niet je ding of je hebt er geen tijd voor. Het is mijn passie om te schrijven en redigeren en ik ben ook inzetbaar als SEO-specialist (vindbaarheid Google). Schrijf je de blogs liever zelf, dan kun je ze ook bij mij aanleveren en dan kijk ik ze na op spelling, grammatica en leesbaarheid. Gelijk een goede stok achter de deur om nu echt te gaan bloggen. Je kunt mij ook vragen voor websiteteksten voor je pagina’s die echt aanspreken bij je cliënten.

Bekijk ook mijn blog om te zien of mijn schrijfstijl je bevalt.

Een e-book maken of editen

Super leuk om een (gratis) e-book aan te bieden op je website om zo meer potentiële klanten op je e-maillijst te krijgen. Hier gaat alleen uren tijd in zitten. Je kunt dit ook aan mij uitbesteden. Ik gebruik Canva pro voor het maken van e-books en brochures en help je zo graag een handje. Je kunt teksten bij mij aanleveren en ik zorg dat het er professioneel uit komt te zien qua spelling, grammatica, afbeeldingen én lay-out. Ik heb tientallen prachtige e-books ontworpen en dit doe ik ook graag voor jou.

Templates maken voor social media, webinars, emails en je website

Social media zoals Facebook, Instagram, Youtube of Pinterest inzetten, is een goede move als je meer klanten wilt en om meer volgers te krijgen. Ik maak graag mooie templates (afbeeldingen met je huisstijl) op Canva die passen bij jouw huisstijl, zodat je op social media en je website goed herkenbaar bent. Lekker makkelijk en wel zo fijn als zowel de teksten als afbeeldingen echt aanspreken bij je (potentiële) cliënten! Daarbij kun je mij ook vragen of je inschrijfpagina voor je webinar te optimaliseren en standaard-e-mails in te stellen. Op die manier heb je meer resultaat en ben je vervolgens minder werk kwijt. 

Video's bewerken

Zou je graag video’s willen opnemen, maar weet je niet hoe je dit kunt bewerken of heb je daar geen zin of tijd voor? Vraag mij dan om dit te doen. Ik kan de video hierna ook uploaden met een mooi beginscherm en/of bijpassende content hiervoor uitwerken. Zo kan ik hier een blog van maken op je website waar de video ook in gedeeld kan worden (gelijk goed voor de SEO – vindbaarheid op Google).

Hieronder vind je een video die ik heb opgenomen en bewerkt met uitleg van hoe Elementor werkt. Je ziet ook gelijk een voorscherm die ik heb gemaakt met Canva. Dit kan ik ook voor jou doen.

Template maken voor nieuwsbrief en teksten optimaliseren

Wil je met regelmaat een nieuwsbrief sturen naar je volgers? Dat is goede manier om een relatie met je (potentiële) cliënten op te bouwen! Ik vind het leuk om een mooie template te maken voor de nieuwsbrief in jouw huisstijl. Je mag mij ook vragen om de teksten voor je nieuwsbrief na te lezen. Dan check ik deze qua spelling, grammatica en lay-out. Zelf heb ik ervaring met werken in MailChimp en Active Campaign. 

Sparringpartner

Het lijkt mij leuk om samen te sparren over de juiste marketingstrategie en toekomst van jouw diëtistenpraktijk of als voedingscoach. In de 10 jaar tijd dat ik als zelfstandig diëtist en prikkelbare darmcoach heb gewerkt, heb ik veel geleerd over bedrijfsvoering, het selecteren van personeel, marketing, sales, administratie, boekhouding, het schrijven van blogs, vindbaarheid op Google (SEO), het maken en bewerken van video’s en het maken van e-books. Ik heb niet alleen een eenmanszaak gehad zonder personeel, maar ook iemand in loondienst gehad, een ZZP-er en een franchisenemer.

Ik kan daarbij adviseren over welke CRM-programma’s handig kunnen zijn bij het verwerken van cliëntengegevens en welk boekhoudadministratieprogramma veel tijd kan schelen. Ik ken honderden handige programma’s en plugins en kan jou hierin ook adviseren.

Daarbij ben ik van mening dat de meeste bedrijven nog veel winst hebben te behalen door hun taken efficiënt uit te (laten) voeren. Indien gewenst raad ik graag derden aan in mijn netwerk die je verder kunnen helpen. Zo ken ik ook iemand die gespecialiseerd is in de techniek van websites en werk ik samen met een fijne accountant die met efficiënte programma’s werkt.

Waarom zou je mij als virtual assistant inhuren?

Waarom zou je een VA inzetten in je bedrijf? Er zijn veel voordelen. Door mij in te zetten voor het uitvoeren van bepaalde taken, heb jij meer focus op jouw klanten en wat echt belangrijk voor jou is. Je hebt meer tijd om klanten te helpen en kan zo je omzet verhogen. Ik kan je ook helpen met je zichtbaarheid door blogs te schrijven of redigeren, een nieuwsbrief te maken en social media in te plannen. Allemaal van die randtaken waar je vaak als diëtist of voedingscoach niet aan toekomt en toch belangrijk zijn. Hieronder vind je enkele voordelen van het inhuren van mij als virtual assistant.

Je kunt geld en tijd besparen

Je kunt geld besparen door een virtual assistant (VA) in te huren. Stel jouw uurtarief is €100-, en je huurt mij in voor 5 uur per week (pakket 20 uur per maand), dan bespaar je geld. Het kost jou €500-, dat je in die tijd geen omzet kan maken en het kost je maar €260-, om mij als VA in te huren. Je bespaart dus bijna 50% van het geld.

Is  je uurtarief lager, dan bespaar je hoe dan ook veel tijd, wat natuurlijk ook kostbaar is. Daarbij ben ik waarschijnlijk sneller dan jij in het uitvoeren van deze taken, omdat ik dit dagelijks doe en het ook echt leuk vind om dit te doen.

Je kunt mij flexibel inhuren

Het fijne van een VA is dat je mij flexibel in kunt huren. Stel je hebt hulp nodig voor 2,5-4 uur per week, dan is dit voor mij nog steeds interessant. Daarbij heb je niet te maken met bijkomende kosten, zoals salariskosten, pensioenkosten, vakantiedagen, scholingskosten, verzuim- en ziektekosten. Dit scheelt een hoop kosten.

Ik ben echt je rechter hand, werk doelgericht, efficiënt en persoonsgericht. De taken die ik uitvoer doe ik precies op een manier zoals jij dat wilt. Zo hebben klanten amper in de gaten dat jij deze taken niet zelf uitvoert.

Mijn expertise als diëtist en prikkelbare darmcoach

Ik heb niet alleen de skills als virtual assistant, maar ook 10 jaar werkervaring als diëtist en prikkelbare darmcoach. Vaktermen en thema’s rondom dit vak heb ik waarschijnlijk al eerder over geblogd of cliënten mee gecoacht. De content op jouw site en in je nieuwsbrief kan ik hierdoor naast het checken op spelling en grammatica, ook controleren op volledigheid.

Wat ontbreekt of niet duidelijk verwoord staat, vul ik aan. Zo krijgt jouw boodschap echt resultaat. Uiteraard kun jij mijn hulp ook vragen voor het schrijven van tekst naast het redigeren hiervan. Daarbij ben ik inzetbaar als SEO-specialist (vindbaarheid op Google).

Ik heb zelf samengewerkt met een virtual assistant

Zelf heb ik in mijn vorige bedrijf PDS coaching met een virtual assistant samengewerkt. Door deze ervaring weet ik goed hoe je het beste een virtueel assistant efficiënt in kunt zetten, bijvoorbeeld door middel van een handleiding of instructievideo.

In dit bedrijf heb ik een VA ingehuurd voor 4 uur per week voor taken als: mail beantwoorden, afspraken inplannen, social media, Zoom-links versturen, cliëntengegevens invoeren en werkboeken ontwerpen in Canva. Hierdoor had ik meer tijd en focus voor mijn sessies met cliënten en kon ik meer omzet draaien. Ik hield geld en tijd over door een VA in te huren.

Janna leerde ik kennen toen ik het programma ‘je darmen de baas’ deed bij haar destijds als PDS-coach, waarmee ik grotendeels van mijn PDS-klachten afkwam. In die tijd was ik al onder de indruk van hoe mooi de modules van de bijbehorende online training waren opgebouwd. Ik was zelfs zo geïnspireerd dat ik mijn eigen PDS-bedrijf oprichtte. De aanmeldingen stroomden helaas niet binnen. Toen Janna mij aanbood om PDS coaching over te nemen, zag ik dit echt als mijn kans. In februari 2023 heb ik PDS coaching met vol vertrouwen van haar overgenomen.

Het fijne is dat Janna samen met haar team al honderden blogs over het prikkelbare darm syndroom, voeding, mindset en diëten had geschreven die goed gevonden worden in Google. Blogs schrijven is niet mijn ding, dus dat is een groot voordeel. Maandelijks komen er nu meer dan 7000 bezoekers op de website die potentiële klanten zijn 🙂

Daarbij komen er steeds nieuwe mensen op mijn e-maillijst door alle gratis weggevers die op de site staan en zit de e-mail funnel met het programma Active Campaign goed in elkaar. Honderden nieuwsbrieven zijn er beschikbaar ter inspiratie die zij eerder heeft gebruikt met mooie afbeeldingen in Canva. Daarbij stond het webinar ‘in 5 stappen van je darmklachten af’ met de bijbehorende e-mails al helemaal klaar in Webinargeek en waren er 10 webinars die ik kon terugkijken ter inspiratie. Op dit moment maak ik PDS coaching steeds meer eigen, maar het is erg fijn dat ik kon starten met een bedrijf dat goed in elkaar zit en goed draaide!

Tijdens de overdracht kreeg ik ook een handig handboek, waarin alle processen stap voor stap stonden uitgeschreven. Ze gaf er tientallen templates bij van diëten die vaak voorkomen bij PDS met een compleet receptenboek vanuit haar kennis als diëtist. Zo ben ik nu veel minder tijd bezig met het maken van een voorbeelddagmenu van een cliënt.

Ik heb nog een sparringsessie van twee uur met Janna tegoed die ik zeker ga gebruiken. Super bedankt dat jij mij deze kans hebt gegeven. Ik weet zeker dat je andere diëtisten en voedingscoaches ook goed kunt ondersteunen.

Maudy Tiggelaven

Prikkelbare darmcoach en orthomoleculair therapeut, PDS coaching

Wil je mij inhuren als virtual  assistant?

Kun je wel wat hulp gebruiken binnen je bedrijf als diëtist of voedingscoach met het schrijven of optimaliseren van blogs, teksten op je website, in een e-book of voor je nieuwsbrief? Of wil je dat ik mooie templates maak in jouw huisstijl voor op social media? Huur mij dan in als virtual assistant (VA). Bij het schrijven en optimaliseren van de teksten houd ik rekening met de SEO, waardoor teksten beter gevonden worden op Google.

Lees meer over de verschillende soorten pakketten op de pagina van mijn tarieven.

janna koopman 1