10x podcast voor blije darmen en een positieve mindset

Podcast voor blij darmen en positieve mindset 10x

Als prikkelbare darmcoach raad ik regelmatig aan om vaker naar een podcast te luisteren om te zorgen voor blije darmen en een positieve mindset. Bij PDS (prikkelbare darm syndroom) is het namelijk belangrijk dat je voldoende beweegt. Met een podcast op is wandelen, fietsen, het huishouden of sporten nooit meer saai. Daarbij is het een positieve afleiding als je ergens tegenop zit. Luister van te voren een podcast en je mind heeft geen tijd om de hele tijd na te denken over wat er allemaal fout kan gaan. Verder leer je ook gelijk wat bij over een onderwerp wat je interessant vindt. Hieronder vind je mijn top 10 favoriete podcasts voor blije darmen en een positieve mindset.

Podcast voor blije darmen over voeding en leefstijl

Waarschijnlijk weet je wel dat gezond en bewust eten belangrijk is bij een prikkelbare darm. De Podcast Gezond Gesprek heeft het over onderwerpen als het prikkelbare darm syndroom, glutenvrij en vegan eten, de overgang en koolhydraatbeperking. Zeker interessant om meer over te leren! Vind je voeding een leuk onderwerp? Luister dan naar Een Podcast Over Voeding van I’m a Foodie. Regelmatig leren diëtisten en andere voedingsprofessionals je daar wat bij. Drs. Richard de Leth probeert het gezondheidsvirus te verspreiden met de OERsterk podcast. Dit gaat niet alleen over leefstijlverandering, maar ook over spirituele gezondheid. Je leefstijl omgooien kan een behoorlijke uitdaging zijn. De LeefstijlLab podcast helpt je om effectief je gedrag te veranderen. Professionals en wetenschappers worden geïnterviewd in deze podcast en hebben het onder meer over fabels en feiten over dit onderwerp. 

Podcast voor blije darmen over mindset en persoonlijke groei

Een positieve mindset ontwikkelen is essentieel als je goed wilt leren omgaan met je prikkelbare darm. Als je alleen maar focust op alles wat er mis kan gaan, dan zullen je klachten waarschijnlijk blijven. Richt je je daarentegen op wat je wel wilt, dan zal je ook sneller een positief resultaat hebben. In De Psychologie van Succes Podcast geven Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach wekelijks antwoord op vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachtes en het doorbreken van patronen. Je moet wel een beetje tegen flauwe humor kunnen, maar het maakt mij wel aan het lachen.

Podcasts over persoonlijke ontwikkeling

Leef Je Mooiste Leven Podcast helpt je om je mooiste leven te leven. Mindsetcoach Michael Pilarczyk en zijn vriendin Cindy Koeman zetten je aan het denken om hier niet alleen van te dromen, maar dit ook te gaan bereiken. Wil je meer vrijheid, wijsheid en overvloed? Bekijk dan de Transformatie Podcast van Psycholoogonderzoeker Sjanett de Geus. In elke aflevering interviewt ze inspirerende gasten uit het binnen- of buitenland om je te helpen transformeren. Hoe kun je je problemen laten verdwijnen, zodat ze geen probleem meer voor je zijn? Daar kan de Omdenken Podcast je bij helpen! Of je nou bang bent om fouten te maken, te hoge verwachtingen hebt of moeite hebt met kiezen.

Podcast voor blije darmen over zelfliefde, seks, relaties en liefde

Het valt mij op dat veel van mijn cliënten met het prikkelbare darm syndroom het lastig vinden om zichzelf op nummer één te zetten. Perfectionisme, pleasen en moeten, zorgen er vaak voor dat je nooit echt aan jezelf toe komt. In de podcast Self Love Talk leert Merel Teunis je hoe je meer zelfliefde kunt ontwikkelen en hoe je kunt leven vanuit rust en vertrouwen. Ze heeft hier zelf lang mee geworsteld en deelt haar persoonlijke inzichten, kennis en tips. Darmklachten en PDS is een taboe om over te praten, maar hetzelfde geldt voor seks. In de Seks, Relaties en Liefdes! Podcast praat consulent seksuele gezondheid Nynke Nijman openhartig over deze onderwerpen. Met onder meer een aflevering over seksuele klachten veroorzaakt door bekkenbodemspieren en autisme binnen een relatie.

Ken je nog meer interessante podcast voor blije darmen om te luisteren? Laat het hieronder weten!

Dit blogartikel heb ik geschreven voor PDS coaching in de tijd dat ik dit bedrijf runde en overgenomen als blog op deze website.

Logo PDS coaching

Wil je graag blogs op je website die gevonden worden door Google?

Ben je diëtist, therapeut of coach en zou je graag meer potentiële klanten willen bereiken? Een goede manier hiervoor is om te gaan bloggen. Je kunt het natuurlijk zelf doen, maar uit ervaring weet ik dat het niet alleen gaat om goed kunnen schrijven. Zonder vindbaarheid van Google (SEO) worden je blogs nog niet gelezen. Ik schrijf graag blogs voor jouw website die gevonden worden op Google. Neem contact met mij op voor meer informatie.

Written by Janna Koopman

Ik schrijf als auteur artikelen over voeding, darmgezondheid, spiritualiteit en ondernemerschap in de zorg en als businesscoach. Je kunt mij vragen voor een artikel in een tijdschrift, online artikel, blog of hoofdstuk in een boek. Daarnaast werk ik als virtual assistant (VA) en help ik je graag binnen je bedrijf met administratieve taken.

Meer blogs over dit thema:

Burn-out in relatie met PDS en long-covid – mijn verhaal

Burn-out in relatie met PDS en long-covid – mijn verhaal

Burn-out in relatie met PDS en long-covid - mijn verhaalBurn-out, darmklachten, long-covid en het nomaden leven - Het verhaal van Janna Koopman In 2021 kreeg ik Long-Covid en dat eindigde in een burn-out samen met darmklachten, zoals ernstige obstipatie, een...

Lees meer
PDS en angst voor darmklachten – de 5 bekendste

PDS en angst voor darmklachten – de 5 bekendste

PDS en angst voor darmklachten - de 5 bekendsteHeb jij PDS (prikkelbare darm syndroom) en heb je last angst voor darmklachten? Hier ben je zeker niet de enige in! Er zijn veel mensen met deze chronische darmaandoening die bang zijn om klachten te krijgen, vooral als...

Lees meer
Coronavirus, stress – wat kun je doen bij onrustige darmen?

Coronavirus, stress – wat kun je doen bij onrustige darmen?

Coronavirus & stress: wat kun je doen als je onrustige darmen hebt?Het Coronavirus brengt een hoop verwarring om ons heen. Misschien maak je je wel zorgen over de onzekerheid die er nu heerst en ben je bang om besmet te raken met het virus. Of heb je veel stress...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *