10x podcast voor blije darmen en een positieve mindset

Podcast voor blij darmen en positieve mindset 10x

Als transformatiecoach raad ik regelmatig aan om vaker naar een podcast te luisteren om te zorgen voor blije darmen en een positieve mindset. Als je een gevoelig lichaam hebt (bijvoorbeeld bij HSP) is het namelijk belangrijk dat je voldoende beweegt. Met een podcast op is wandelen, fietsen, het huishouden of sporten nooit meer saai. Daarbij is het een positieve afleiding als je ergens tegenop zit. Luister van te voren een podcast en je mind heeft geen tijd om de hele tijd na te denken over wat er allemaal fout kan gaan. Verder leer je ook gelijk wat bij over een onderwerp wat je interessant vindt. Hieronder vind je mijn top 10 favoriete podcasts voor blije darmen en een positieve mindset.

Podcast voor blije darmen over voeding en leefstijl

Waarschijnlijk weet je wel dat gezond en bewust eten belangrijk is bij een prikkelbare darm. De Podcast Gezond Gesprek heeft het over onderwerpen als het prikkelbare darm syndroom, glutenvrij en vegan eten, de overgang en koolhydraatbeperking. Zeker interessant om meer over te leren! Vind je voeding een leuk onderwerp? Luister dan naar Een Podcast Over Voeding van I’m a Foodie. Regelmatig leren diëtisten en andere voedingsprofessionals je daar wat bij. Drs. Richard de Leth probeert het gezondheidsvirus te verspreiden met de OERsterk podcast. Dit gaat niet alleen over leefstijlverandering, maar ook over spirituele gezondheid. Je leefstijl omgooien kan een behoorlijke uitdaging zijn. De LeefstijlLab podcast helpt je om effectief je gedrag te veranderen. Professionals en wetenschappers worden geïnterviewd in deze podcast en hebben het onder meer over fabels en feiten over dit onderwerp. 

Podcast voor blije darmen over mindset en persoonlijke groei

Een positieve mindset ontwikkelen is essentieel als je goed wilt leren omgaan met je prikkelbare darm. Als je alleen maar focust op alles wat er mis kan gaan, dan zullen je klachten waarschijnlijk blijven. Richt je je daarentegen op wat je wel wilt, dan zal je ook sneller een positief resultaat hebben. In De Psychologie van Succes Podcast geven Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach wekelijks antwoord op vragen over persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachtes en het doorbreken van patronen. Je moet wel een beetje tegen flauwe humor kunnen, maar het maakt mij wel aan het lachen.

Podcasts over persoonlijke ontwikkeling

Leef Je Mooiste Leven Podcast helpt je om je mooiste leven te leven. Mindsetcoach Michael Pilarczyk en zijn vriendin Cindy Koeman zetten je aan het denken om hier niet alleen van te dromen, maar dit ook te gaan bereiken. Wil je meer vrijheid, wijsheid en overvloed? Bekijk dan de Transformatie Podcast van Psycholoogonderzoeker Sjanett de Geus. In elke aflevering interviewt ze inspirerende gasten uit het binnen- of buitenland om je te helpen transformeren. Hoe kun je je problemen laten verdwijnen, zodat ze geen probleem meer voor je zijn? Daar kan de Omdenken Podcast je bij helpen! Of je nou bang bent om fouten te maken, te hoge verwachtingen hebt of moeite hebt met kiezen.

Podcast voor blije darmen over zelfliefde, seks, relaties en liefde

Het valt mij op dat veel van mijn cliënten met het prikkelbare darm syndroom het lastig vinden om zichzelf op nummer één te zetten. Perfectionisme, pleasen en moeten, zorgen er vaak voor dat je nooit echt aan jezelf toe komt. In de podcast Self Love Talk leert Merel Teunis je hoe je meer zelfliefde kunt ontwikkelen en hoe je kunt leven vanuit rust en vertrouwen. Ze heeft hier zelf lang mee geworsteld en deelt haar persoonlijke inzichten, kennis en tips. Darmklachten en PDS is een taboe om over te praten, maar hetzelfde geldt voor seks. In de Seks, Relaties en Liefdes! Podcast praat consulent seksuele gezondheid Nynke Nijman openhartig over deze onderwerpen. Met onder meer een aflevering over seksuele klachten veroorzaakt door bekkenbodemspieren en autisme binnen een relatie.

Ken je nog meer interessante podcast voor blije darmen en een gevoelig lichaam om te luisteren? Laat het hieronder weten.

 

Meer blogs over dit thema:

PDS en angst voor darmklachten – de 5 bekendste

PDS en angst voor darmklachten – de 5 bekendste

PDS en angst voor darmklachten - de 5 bekendsteHeb jij PDS (prikkelbare darm syndroom) en heb je last angst voor darmklachten? Hier ben je zeker niet de enige in! Er zijn veel mensen met deze chronische darmaandoening die bang zijn om klachten te krijgen, vooral als...

Lees meer
De relatie tussen depressie en buikpijn

De relatie tussen depressie en buikpijn

De relatie tussen depressie en darmklachtenSteeds vaker verschijnen er berichten over dat veel mensen met depressie ook chronische darmklachten hebben en andersom. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat er een link is tussen die twee. Maar depressie en darmklachten...

Lees meer
Hoe krijg je weer zin in seks bij buikpijn en PDS?

Hoe krijg je weer zin in seks bij buikpijn en PDS?

Hoe krijg je weer zin in seks bij buikpijn en PDS?Minder zin in seks bij buikpijn en PDS  (prikkelbare darm syndroom) komt vaak voor. Minder zin in vrijen kan komen door je opgezette buik, doordat je gasvorming hebt of door verminderde energie. Misschien heb je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *