Over Janna Koopman: transformaties die ik heb overwonnen

Ik ben Janna Koopman, transformatiecoach, en ik ben verheugd dat je de tijd neemt om meer over mij te leren kennen. Als geregistreerd diëtist en voormalig prikkelbare darmcoach, heb ik gedurende de afgelopen tien jaar een reis van persoonlijke en professionele groei doorgemaakt. Mijn holistische benadering heeft me geholpen om niet alleen mijn eigen uitdagingen te overwinnen, maar ook anderen te begeleiden bij het realiseren van transformaties in hun leven. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

De transformaties van Janna Koopman

Hieronder vind je belangrijke transformaties die ik, Janna Koopman, in mijn leven heb gemaakt op het gebied van fysieke, mentale en emotionele gezondheid, werk, het verhogen van energie, en het openstellen van relaties (zowel vriendschappen als liefdesrelaties).

Balans in eten en leven

Ik heb een gezonde balans gevonden in mijn eetgewoonten en levensstijl, wat me in staat stelt om te genieten van lekkernijen zonder mijn gezondheid uit het oog te verliezen. Ik volg geen moeilijk dieet meer, zoals het glutenvrij, lactosevrije en histaminearme dieet. Energiedips, een opgeblazen buik en obstipatie zijn ook verleden tijd.

Overwinnen van darmklachten

Ik heb mijn eigen darmklachten overwonnen door therapieën in zowel het reguliere als het alternatieve circuit te verkennen. Dit leidde tot de ontwikkeling van mijn programma ‘Je darmen de baas’, speciaal ontworpen voor mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) en maag-darmklachten.

Herstel na Long-Covid en een ernstige hersenschudding

Ik heb de moeilijke weg van herstel bewandeld na long-Covid en een ernstige hersenschudding. Beiden duurden meer dan 2,5 jaar. Het herstelproces leerde me waardevolle lessen over veerkracht en doorzettingsvermogen. Daarbij heb ik geleerd hoe ik mijn leven zo kan aanpassen, zodat ik weer met een fijne energie kan leven en werken.

Van regulier diëtist naar holistisch prikkelbare darmcoach

Mijn reis begon als een regulier diëtist met losse uren, maar ik heb mezelf getransformeerd tot een prikkelbare darmcoach (PDS-coach) op landelijk niveau. Dit proces omvatte niet alleen het ontwikkelen van mijn vaardigheden op het gebied van marketing, maar ook het begrijpen van de kracht van businesscoaching. Zonder 2,5 jaar individuele ondersteuning van een businesscoach was ik nooit zo ver gekomen.

Werken als trainer voor diëtisten

Ik heb diëtisten opgeleid tot PDS-coach en mijn vorige bedrijf PDS coaching was doorgegroeid tot een franchise. Hiervoor heb ik ondersteuning gevraagd aan een franchise-coach. Daarbij gaf ik lezingen aan maag-darmleverartsen en huisartsen over het prikkelbare darm syndroom.

Moeilijke gesprekken met persoonlijke relaties

Ik ben door verschillende fases in mijn persoonlijke relaties gegaan, van het beëindigen van een niet-functionerende langdurige relatie tot het herontdekken van liefde met mijn partner. Ook het verbreken van vriendschapsrelaties was soms nodig voor mijn persoonlijke groei. Ik leerde om moeilijke gesprekken te hebben om weer in verbinding te komen of in ieder geval tot een oplossing te komen.

Wensen en grenzen aangeven bij een zakelijke samenwerking

Het zakelijk samenwerken met mijn beste vriendin bracht uitdagingen met zich mee, maar het leerde mij hoe ik eerlijk en in verbinding mijn grenzen kon aangeven. We hebben het ook gehad over een tarief wat goed voelt voor mij, waarbij ik rekening hield met haar budget. Het is een uitdaging om werk en privé gescheiden te houden, maar het is ons gelukt.

Carrièreswitch

Ik besloot om te stoppen met mijn bedrijf PDS coaching, omdat het niet langer in lijn was met mijn energie en passie. Begin 2023 verkocht ik mijn bedrijf. Ik creëerde daarna een bedrijf als virtueel assistant voor diëtisten en copywriter voor bedrijven in de gezondheidszorg. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een beroep als transformatiecoach, wat helemaal in lijn ligt met mijn kwaliteiten en zielsmissie. Leren over Human Design en mijn design als 6/2-projector, heeft mij hierbij onder andere geholpen, en sparren en reflecteren met andere ondernemers.

Woonsituatie veranderen

Mijn leefstijl heb ik radicaal omgegooid, omdat het koophuis waar ik woonde met mijn partner niet meer goed voelde en het wonen op een vaste plek. Nu woon ik al vijf jaar in oppashuizen, waarvan tweeënhalf jaar fulltime. Daar pas ik op de katten en honden, terwijl de baasjes op vakantie zijn. Al deze oppashuizen heb ik vanuit zachtheid, vertrouwen en rust gemanifesteerd. En het grappige is dat wij het nu alleen maar fijner hebben sinds we een lat-relatie hebben.

Manifesteren en ondernemen vanuit zachtheid

Daarbij leerde ik ook manifesteren en ondernemen in de yin-energie (vrouwelijke energie) door middel van mediteren, journalen, gewoon zijn en leuke dingen doen in plaats van manifesteren met acties vanuit mijn hoofd. Geen harde doelen of stappenplan meer, maar afstemmen op intenties. Het groepsprogramma ‘feminine flow’ heeft mij hierbij geholpen.

Transformeer naar wie jij echt bent

Mijn persoonlijke en professionele ervaringen hebben me in staat gesteld om te groeien, te leren en te evolueren. Nu ben ik hier om jou te helpen met transformaties op het gebied van fysieke, mentale en emotionele gezondheid, werk, het verhogen van energie, en het openstellen van relaties (zowel vriendschappen als liefdesrelaties).

Als je zoekt naar iemand die begrijpt wat het is om uitdagingen te overwinnen en transformaties te realiseren, dan ben ik hier om je te begeleiden. Ik nodig je uit om samen met mij op reis te gaan en de kracht van transformatie te ontdekken.

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten? Laten we samen jouw transformatie vormgeven. Als je meer wilt weten of vragen hebt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen voor een gratis kennismakingsgesprek.

“Janna leerde mij te kijken naar het complete plaatje. Ik ben hooggevoelig en ik weet nu dat stress een grote boosdoener is voor mijn darmen. Ze leerde me om alles in kleine stapjes te doen. Dat vond ik lastig maar leverde me wel heel veel op. Zo bleef ik overzicht houden en steeds weer kleine positieve resultaten halen. Ik vond het moeilijk om grenzen te stellen en leefde meer voor een ander dan voor mezelf. Janna leerde me stil te staan bij mijn diepste gevoel en gaf me oefeningen om uit mijn hoofd te komen. Dat was lastig in het begin maar na veel oefenen begon ik resultaat te merken. Het lukte me steeds beter mijn grenzen aan te geven en naar mijn lichaam te luisteren. Daardoor lukte het ook om wat meer te bewegen en samen met de voedingsadviezen gaf dat bij elkaar een hele verbetering waar ik Janna zeer dankbaar voor ben! Janna kan zo goed luisteren en zorgt ervoor dat je altijd weer met goede voornemens je pad vervolgt. Ik heb zelfs mijn baan opgezegd en heb binnenkort een gesprek voor een baan die een stuk beter bij me past. Al met al: mijn leven is mede dankzij Janna een stuk fijner geworden!”

Hannie (51)

Opleidingen en cursussen die Janna Koopman heeft afgerond

Opleiding voeding en diëtetiek

HBO-opleiding Voeding en diëtetiek aan de de Hogeschool van Amsterdam, opleiding tot diëtist (4 jaar).
Prikkelbare darm syndroom, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa: diverse cursussen en opleidingen (4 jaar).
Post HBO- sportdiëtetiek (6 maanden).
Cursussen over diabetest mellitus type 2 en motivational interviewing (1 jaar).

Mindset coaching

Ontwikkeling positieve mindset bij Bas van Pelt (3 jaar)
Mindset coaching bij Michael Pilarczyk (1 jaar)
Intuïtieve business training bij Jolanda Hoogkamer (1 jaar)

Mindfulness, manifesteren & energiebewustzijn

Mindfulness Bases Stress Reduction cursus (8 weken + 8 jaar toepassing)
Feminine flow, ondernemen vanuit vrouwelijke energie, zoals mediteren, journalen, rituelen, belichamen (1 jaar)
Manifesteren kun je leren, VIP-cursus bij Willemijn Welten (1 jaar)
The ultimate projector guide + decondition course, training vanuit de Human Design, Projector Movement (1 jaar)
2x Human Design reading bij verschillende Human Design coaches voor meer inzicht in mijn blauwdruk + leven van design (2 jaar)
Divine class, Ascentie class, Soul class, het medicijnwiel, cursussen om energie te verhogen en in je kracht te staan, bij Zielherinnering (2 jaar)
Moonchildren. Onderwerpen als: zintuigontwikkeling, kruiden en rituelen, divinatie, voorouders, shadowwork, zelfbescherming, reiniging, krachtdieren (1 jaar)

Primal trust

Primal trust program level 1 of dr. Cathleen King: the science of stress, the vagus nerve mapping & toning, brain retraining, somatic awareness & movement, trauma healing & breathwork (1 jaar)

Primal trust program level 2 of dr. Cathleen King: true self discovery, values deepening, resolving inner conflict, the direct path of love, resistance of the mind, meeting your true needs, creation mindset (1 jaar)