Ervaringen: hoe anderen mijn coaching traject hebben ervaren

Hannie (51)
Mijn naam is Hannie, ik ben 51 jaar en had al 30 jaar buikklachten. Obstipatie, diarree en regelmatig een enorm opgeblazen buik. Altijd had ik het gevoel op mijn tenen te lopen en voelde me vaak uitgeput. Ook zat ik door een scheiding emotioneel slecht in mijn vel en zag door de bomen het bos niet meer. Kreeg ik buikklachten door mijn psyche of werd ik depri en vermoeid door mijn buikklachten?

Bij Janna leerde ik knopen te ontwarren. Zij hielp me te zien dat alles met elkaar in verband staat en dat er niet maar één oorzaak is dat je je zo voelt. Daarom lukte alles wat ik steeds geprobeerd had steeds niet! Ik focuste me steeds op één ding doen tegelijk en werd steeds weer teleurgesteld.

Janna leerde me te kijken naar het complete plaatje. Ik kwam er o.a. achter dat ik hooggevoelig ben. Ik ging er van alles over lezen en dat gaf zoveel herkenning. Ik werd enthousiast, te enthousiast zoals gewoonlijk. Maar Janna leerde me alles in kleine stapjes te doen. Dat vond ik lastig maar leverde me wel heel veel op. Zo bleef ik overzicht houden en steeds weer kleine positieve resultaten halen. Ik leerde dat stress een grote boosdoener is voor mijn darmen. In combinatie met overgevoeligheid voor bepaalde producten gaf dat veel overlast. Samen met Janna dacht ik na waar die stress vandaan kwam.

Ik vond het moeilijk om grenzen te stellen en leefde meer voor een ander dan voor mezelf. Janna leerde me stil te staan bij mijn diepste gevoel en gaf me oefeningen om uit mijn hoofd te komen. Dat was lastig in het begin maar na veel oefenen begon ik resultaat te merken. Het lukte me steeds beter mijn grenzen aan te geven en naar mijn lichaam te luisteren. Daardoor lukte het ook om wat meer te bewegen en samen met de voedingsadviezen gaf dat bij elkaar een hele verbetering waar ik Janna zeer dankbaar voor ben! Janna kan zo goed luisteren en zorgt ervoor dat je altijd weer met goede voornemens je pad vervolgt. Ik heb zelfs mijn baan opgezegd en heb binnenkort een gesprek voor een baan die een stuk beter bij me past. Al met al: mijn leven is mede dankzij Janna een stuk fijner geworden!

Floortje (20)
Voordat ik begon had ik iedere dag last van buikkrampen en maagpijn. Wanneer ik op vakantie ging werd het alleen maar erger en kon ik minder genieten. Ook door veel stress kreeg ik extra klachten. Nu ik mijn traject heb afgerond heb ik zoveel geleerd over mezelf en wat goed voor mij is. Alle tips die ik kan gebruiken wanneer het even minder gaat maar vooral de klachten die verdwenen zijn. Ik heb zelden nog last en voel me veel energieker! De begeleiding van Janna was super. Eindelijk iemand die de klachten begrijpt. Bedankt voor alle tips en top coaching!

Lydia Hoek (55)
Wat een verschil zeg met een aantal weken geleden. Het gaat hartstikke goed! Ik voel me een stuk zekerder en heb de rust gevonden die ik zo nodig had om me beter te kunnen voelen. Elke ochtend doe ik nu mindfulness en dat is heerlijk om te doen en het helpt. Mijn gedachte zijn heel positief en ik vind het weer fijn om dingen te ondernemen.

Toen ik hieraan begon wist ik het echt niet meer, ik had al zoveel geprobeerd, geloofde er eigenlijk niet meer in. Ik weet dankzij jou nu hoe het moet en ben je ontzettend dankbaar. Donderdag heb ik de laatste afspraak en ik had nooit gedacht dat ik dan tegen je zou kunnen zeggen dat ik mijn leven weer terug heb. Dankjewel lieve Janna, wat doe jij fantastisch werk!!

Ton Zonneveld (70)
Ik heb geleerd om meer voor mijzelf te kiezen. Ik laat mij niet meer zo opjagen van wat moet. Ik stel mij niet afhankelijk van mensen meer op. Kritiek van mensen zie ik als feedback en haal het positieve eruit waar ik iets mee kan. Jij hebt mij goed geholpen door te luisteren en het holistisch te benaderen. Je hebt een goed empathisch vermogen en veel ervaring zowel professioneel als privaat persoon. Dank je wel voor alles.

John (29)
De darmklachten zijn verminderd door te leren luisteren naar signalen van mijn lichaam. Ik heb ook geleerd om mijn eigen grenzen aan te geven. De coaching van Janna vond ik goed. Ze is meelevend; echt een aanrader!

Mascha (46)
Tijdens het traject met Janna hebt ik geleerd wat ik kan doen om de klachten rondom PDS beheersbaar te maken. Er kwamen veel meditatie oefeningen aan bod, die heel prettig zijn en heel goed toe te passen in het dagelijks leven. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren i.p.v. naar alle standaard adviezen van deskundigen. PDS is niet standaard, dus luister naar je lichaam! Janna is ervaringsdeskundige en weet dus waar ze het over heeft. Voor het eerst iemand die mij en mijn klachten begreep! Ik voelde mij vanaf het eerste moment heel erg op mijn gemak bij Janna. Daardoor kon ik ook alles vertellen. En niks was raar, niks was gek. PDS is iets wat je voor altijd hebt, maar bij Janna heb ik geleerd dat het niet voor altijd je leven hoeft te beïnvloeden!

Marian (68)
Ik heb meer inzicht gekregen en geloof zeker dat ik bij de hooggevoelige mensen hoor, waardoor prikkels vaak omslaan in een darmreactie. Ik vind Janna vriendelijk en ze weet veel. Ik wens haar een mooie groei van haar praktijk en doordat ze een lotgenote is, is er direct herkenning en begrip. Met een vredig buikje ga ik verder.

Anoniem (35)
Ik heb het gevoel dat ik weer controle heb over mijn lichaam. De coaching was heel fijn. Als ervaringsdeskundige heeft Janna echt begrip voor mijn situatie. Verder is ze nuchter en helpt met (kleine) tips waardoor je niet het gevoel hebt dat je het niet gaat lukken. Ze motiveert en toont begrip.

Thea (62)
Wat fijn is, Janna is ervaringsdeskundige, kan zich goed inleven in je klachten en uitstekende adviezen geven. Top!

Erna (43)
Ik had erge buikpijn, waarbij ik soms lag te huilen in bed van de pijn. Ik was misselijk had een opgeblazen gevoel en at omdat het moest maar niet omdat ik het wilde. Ik had veel last van obstipatie en onregelmatige ontlasting. Weinig energie wat ik ook toewees aan de burn-out waar ik in zat.

Nu aan het einde van het traject gaat het goed met mij en zijn de klachten nagenoeg weg. Mijn energie is nog niet volledig hersteld, maar de pijn, misselijkheid en obstipatie zijn niet meer hinderlijk aanwezig.

Voor mij was het vooral belangrijk om bewuster te leven. De zoom gesprekken waren erg prettig ik voelde mij veilig en gehoord. Ook gaf mij dit rust omdat er geen reistijd nodig was. Janna ging goed in op mijn persoonlijke problematiek en luisterde naar mijn verhaal. De herkenning die je gaf, gaven mij weer vertrouwen. Ik dank je nogmaals voor deze prettige en goede begeleiding.

Céline (25)
Ik weet nu weten hoe ik om kan gaan met mijn klachten en probeer goed naar mijn lichaam te luisteren. Daar heeft dit traject echt goed bij geholpen. Ik vond de begeleiding erg prettig en duidelijk. Janna geeft je alle tijd om je verhaal te doen en erkent dat je darmklachten er zijn. Ze luistert en dat is heel erg belangrijk. Daarnaast is het heel erg fijn dat sessie online kunnen plaatsvinden. Hierdoor is de training erg laagdrempelig en kan je makkelijk afspraken inplannen op een tijd die jou goed uitkomen. Janna helpt je bij het nadenken over verschillende tools om met je darmklachten om te gaan, dat is erg fijn. Je hebt het gevoel dat je het niet alleen hoeft te doen en alleen bent met soms toch wel vage buikklachten. Heel erg bedankt!

Ingrid Barmentloo (62)
Nu zijn we circa 4 maanden verder en het gaat heel goed met me. Ik voel mij beter dan ik mij jaren heb gevoeld, ondanks dat ik al die jaren bij een diëtiste liep. Ik pikte al jaren elk virusje op en was dan maanden verkouden, hoesten, enzovoort. Ook dat is nu beter, ik ben deze winter niet eens verkouden geweest. Ik kan meer eten, hoef eigenlijk ook minder op te letten en heb steeds meer energie.

Wat echt heel belangrijk is geweest voor mij is om mijn energielevel in de gaten te houden en te stoppen met mijn activiteiten als mijn energie op is. Ik heb mijn hele manier van omgaan met voeding en energie veranderd en het heeft mij zoveel gebracht. Ik voel mij beter dan ik mij jaren heb gevoeld.

Ik ben heel blij dat ik bij Janna ben terechtgekomen. De begeleiding was meer dan prima. Janna is deskundig, heel toegankelijk en heeft mij echt geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. Janna maakt absoluut waar wat zij belooft!

Lotte (26)
De coachingsgesprekken waren om de paar weken. Het was prettig dat ik tussendoor ook kon mailen als ik vragen had. Janna reageerde snel en op die manier had ik het gevoel dat ze er altijd was als ik hulp nodig had. Tijdens dit traject heb ik veel gehad aan de tips. Hoe je mentaal omgaat met een prikkelbare darm en bewuster worden van signalen van mijn lichaam, dat zijn de belangrijkste dingen die ik geleerd heb.

Monique (49)
Ik slaap nu gemiddeld 8 tot 9 uur per nacht (heerlijk!), mijn hoofd is helderder en ik heb veel meer zin in elke dag! Ik ben van baan veranderd. Al vrij snel kwam de bewustwording dat de stress van mijn baan en de vele overuren die ik maakte niet goed waren voor mijn hoofd en lijf en dus ook een flinke uitwerking hadden op mijn darmen/spijsvertering. Nu ik een andere baan heb, waarin ik heel veel vrijheid heb om mijn eigen werkuren en agenda te vullen ervaar ik veel meer rust.

Soms heb ik een drukke dag en merk ik dit meteen: ik eet ongezonder, ik slaap slechter en krijg ook weer buikpijn. Dan ga ik meteen weer terug naar meer rust en meer leegte in mijn agenda.

Janna legt vanaf het begin niet meteen de nadruk op voeding, maar juist op alle andere facetten in je leven die dus ook meespelen als je darmklachten hebt. Door haar eigen ervaring weet ze waar ze naar moet vragen en kan ze goede tips geven. Hierdoor kwam al snel mijn ‘probleem’ naar voren. Ze luistert goed met echte aandacht. Ondanks dat het contact via videobellen ging, voelde het alsof ik bij haar in een spreekkamer zat, heel prettig!

Feikje (28)
Ik heb de begeleiding van Janna als heel prettig ervaren. Ze is heel open en vindt niks raar. Ik voelde me heel erg op mijn gemak. En dit onderwerp is niet altijd gemakkelijk om over te praten. Voordat ik met het traject begon werd mijn leven beheerst door mijn buikklachten. Ik was altijd bang voor buikpijn. Ik kwam erachter dat deze angst voor klachten deels de oorzaak was. Door het traject heb ik veel geleerd om beter met stress om te gaan. Het resultaat is enorm. Ik ben de afgelopen weken niet meer misselijk geweest en als ik nu klachten heb, kan ik vaak de oorzaak herleiden. Mijn leven is zoveel gemakkelijker geworden en ik ben Janna hier heel erg dankbaar voor!

Marja (69)
Ik ontdekte langzamerhand dat stress en een ondefinieerbare angst, toch de hoofdoorzaak vormden van mijn diarreeklachten. Wat ik heb veranderd is: regelmatig bewust rust te nemen tussen de bedrijven door, ontspannen naar mijn ademhaling te luisteren, lijstjes maken waarmee ik de dag beter indeel en goed te plannen en voorbereid te zijn op de dingen die moeten gebeuren. Maar vooral in het nu leven, op momenten waarin dat heel goed mogelijk is, bijvoorbeeld zittend of lopend door de stad of in duin, bos of op hef strand.

Bij vlagen gaat het nog fout, maar dan nog steeds geldt, neem die rust in afwisseling met lichaamsbeweging. En nee zeggen als iets je te veel wordt. Kortom, ik vind het nu belangrijk mezelf in balans te brengen, onder welke omstandigheden dan ook.

Ik voel me nu veel beter in mijn vel zitten, meer in balans, zekerder van mezelf en minder angstig. Daarmee ook geen angst meer om diarree te krijgen. Dat is mooi gelukt! De begeleiding van Janna is heel persoonlijk gericht, want ze luisterde erg goed naar mijn darm klachten en eetgewoontes. Ze dacht mee vanuit mijn klachten en persoonlijke situatie, en gaf voorzichtig suggesties of tips, waarmee ik goed uit de voeten kon. Ik voelde erg goed aan dat ze uit eigen ervaring sprak, en dat geeft herkenning en vertrouwen dat het allemaal goed komt. Hetgeen ook goed is gelukt.

Thelma (27)
Ik voel me een stuk beter nu mijn darmklachten er nog nauwelijks zijn. Een enkele keer heb ik nog wel eens last, maar dan weet ik vaak wel waardoor dat komt. En kan ik dat accepteren. De coaching van Janna was erg prettig. Ze heeft een duidelijke manier van praten en is heel open. Ze geeft je het gevoel dat je alles kan zeggen en dat je ook niet beoordeeld wordt op wat je doet. Ze is er om je te helpen.

Edwin (51)
De begeleiding van Janna heb ik als heel prettig ervaren. Het voelde al heel snel vertrouwd. Ik denk dat dit mede komt doordat zij ervaringsdeskundige is en zich goed kan verplaatsen in de klachten die ik had. Voor mij heeft de coaching heel goed geholpen en mijn overtuiging is dat het bij mij een combinatie is van eetgewoonte aanpassen en ontspanning. Soms is deze balans even weg en zijn de klachten (veel lichter) even terug. Maar door de coaching heb ik voldoende handvatten gekregen om alles weer snel rustig te krijgen.

Sandra (47)
Tijdens het traject voelde het fijn dat ik altijd terecht kon met vragen. Janna, je bent prettig in de omgang en geeft fijne tips waar ik mee aan de slag kon. Ik wil je via deze weg nogmaals bedanken voor je ondersteuning en tips.

Yvonne (55)
Door 1 op 1 met Janna het traject in te gaan kreeg ik de rust en het vertrouwen terug om op een andere wijze te kijken naar voeding, maar ook rust, ontspanning en juist inspanning. Het niet in paniek raken als je een mindere dag hebt, dat je darmen ook niet meewerken (die willen ook wel eens rust van alle stress), heb ik nu de rust en het vertrouwen om die dag door te komen. Al met al ervaar ik niet zoveel last meer als toen ik begon met mijn traject. Het is onder controle.

De begeleiding van Janna vond ik top. Ons eerste kennismakingsgesprek was vooral ook bedoeld of het tussen ons klikte. Dat was voor mij een punt waarom ik ook gestart ben. Heel raar dat we elkaar alleen via videobellen gesproken hebben, maar toch voelde dat voor mij niet zo. Ons laatste gesprek was top: ik kreeg de mededeling dat ik mijn darmen onder controle heb: het leek wel of ik de marathon gewonnen had, zo voelde ik me toen je dat zei, Janna!

Mascha (40)
Heel erg bedankt voor je uitgebreide begeleiding bij mijn traject. Jouw traject pakt alles erg breed aan. Ik vond het heel fijn om er ruim de tijd voor te kunnen nemen, zodat de nieuwe inzichten echt een onderdeel van mijn leven werden. Je bent een ervaringsdeskundige en dat maakt het erg toegankelijk.

Voor mij was het ook heel fijn dat je aandacht hebt voor HSP. Het was heel zinvol om naar mijn eigen gevoeligheid te kijken en dat meer te accepteren en er wat haalbare stappen in te maken. Op dit moment heb ik veel meer grip op de klachten dan toen ik begon. De klachten zijn zeker niet weg, maar wel minder aanwezig en gaan ook wat sneller weg als ze de kop weer opsteken. Het blijft elke keer weer naar balans zoeken, maar het geeft mij niet zo veel stress meer.

Ik vind jouw aanpak en begeleiding heel fijn. Je hebt echt kennis van de materie en zelf ook de nodige struggels gehad. Dat is ontzettend fijn, iemand die echt vanuit ervaring spreekt en goed in kan voelen. Je neemt ruimt de tijd voor de (zoom)afspraken en komt met fijne tips en adviezen. Het traject is zeer uitgebreid en duidelijk opgesteld. Je krijgt genoeg tijd om het te doorlopen. Ik wilde extra tijd en dat was ook prima. Ik heb het geheel als heel prettig ervaren! Echt top! Nogmaals ontzettend bedankt en ik hoop dat je nog veel meer mensen blij gaat maken met jouw traject. Ik zal je in ieder geval zeker aanraden.

Angelique (60)
Ik moet zeggen dat ik veel heb gehad aan de aanpak van Janna. Je wordt meegenomen om jouw probleem zelf duidelijk te krijgen. Ik vond het contact met Janna heel plezierig. In de sessies gaf ze tips en een persoonlijk advies. In de loop van het traject werd het mij steeds meer duidelijk dat er zeker een samenhang is tussen de behandeling van de bekkenbodemtherapeut en de coaching door Janna. Zo blijkt in mijn situatie bijvoorbeeld dat op tijd ontspannen, aandacht voor signalen van het lichaam, vermijden van stress, letten op een goede (zit)houding en tijd nemen voor aandachtig eten zorgen voor een behoorlijke vermindering van de klachten.

Ik ben nog niet helemaal van mijn klachten af, maar deze zijn aanzienlijk verminderd. Er zijn dagen dat ik geen klachten meer heb. Ik vind het een grote winst dat ik nu weet hoe ik op bepaalde signalen van mijn lichaam ik moet reageren. Bedankt Janna vooral voor het inzicht!!

Karlijn (24)
Ik heb het idee dat ik mijn lichaam beter begrijp. Ook sport ik meer, wat ervoor heeft gezorgd dat ik nu veel makkelijker 10 km loop dan voor ik aan het traject begon. Tot slot beweeg ik kort even voor elke maaltijd, stop ik minder vaak zomaar iets in mijn mond en pas ik positieve affirmaties (zoals ‘met elke inademing wordt mijn buikpijn minder’) toe om mijn darmen tot rust te brengen.

Ik vond de coaching van Janna erg fijn. Ze is erg toegankelijk en de behandeling ervoer ik als zeer prettig en laagdrempelig. Je hebt tijdens het traject bijna niet door hoeveel je leert en hoe snel je in korte tijd al verandering teweeg kan brengen. Ook vond ik het prettig dat Janna zo flexibel is: afspraken konden makkelijk via Zoom of op kantoor worden gehouden. Waar ik in het begin aan moest wennen is dat Janna een vrij persoonlijke aanpak heeft en dat je ook veel over haar eigen ervaring leert. Dit was ik niet gewend, maar achteraf vond ik dit juist prettig, omdat zij dus ook goed kon begrijpen wat mijn klachten voor mij betekenden.

Judith (38)
Ik heb meer rust ik mijn leven ingebouwd, meer ontspanning, beter slaappatroon en bewuster eten. De begeleiding heb ik als zeer fijn en persoonlijk ervaren. Je krijgt hele bruikbare tips waar je echt wat mee kan. Daarnaast neemt Janna uitgebreid de tijd en bied veel informatie. Niet alleen tijdens de gesprekken maar ook per mail en op haar website. Naast voeding wordt er nog veel meer aspecten mee genomen; zoals energie, ontspanning en beweging dat maakt het tot een zeer uitgebreid coachingstraject. Janna super bedankt voor alles! Ik heb er veel van geleerd en heb onze gesprekken als zeer fijn en ook nog eens gezellig ervaren!

Rianne (41)
Mijn angst voor de klachten is flink verminderd. Ik heb het programma gecombineerd met therapie en dat was voor mij een gouden match. Wat in het traject werd aangereikt kon ik in therapie nog verder uitpluizen; vooral mijn angstige gedachten. Ik vond Janna een fijne, accepterende en geloofwaardige coach. Het is een meerwaarde dat ze een ervaringsdeskundig is. Dat maakt haar echt uniek en was voor mij van grote meerwaarde. Ik kan nu zelfstandig verder en daar ben ik heel dankbaar voor!

André (49)
Ik probeer meer te ontspannen en minder te werken en niet teveel te plannen. Ik zeg nu vaker ‘nee’. Het gaat nu stukken beter al ben ik er nog niet helemaal. Het vertrouwen begint nu wel te komen. Ik vond het prettig om met Janna te werken. Ze geeft goede adviezen en door haar eigen ervaringen voel je je gehoord. Natuurlijk moet je het zelf doen, maar met de handvaten die je krijgt is dat goed te doen. Zoomen is niet echt mijn ding, maar dat ging ook prima. Ik hoop eigenlijk dat ik ooit nog eens kan afspreken en dat ik kan zeggen dat ik helemaal geen klachten meer heb.

Sophie H. (23)
Ik ben erg tevreden over de coaching. Ik vond de gesprekken die ik met Janna had erg fijn. Ik had het gevoel dat ik gehoord werd en dat er naar mij geluisterd werd. We kwamen samen op goede ideeën voor veranderingen in mijn leven. Het was een persoonlijke aanpak en ik ben blij met de tips die ik heb gekregen. Ik voelde mij comfortabel en voelde dat Janna met mij meedacht en zocht naar oplossingen voor mijn problemen die passen in mijn leven nu. Al met al en top ervaring en ik heb er veel van geleerd.

Mildred (54)
Nu heb ik zeer zelden nog last van buikpijn en een opgeblazen buik. Wanneer ik onverhoopt toch een keer last heb, dan helpen diepe buikademhalingsoefeningen erg goed. Ik ben super blij dat ik je heb gevonden via social media. Veel te lang heb ik rondgelopen met mijn klachten, wel ruim 20 jaar! Ik weet dat ik alert moet blijven, maar gelukkig kan ik altijd teruggrijpen op jouw coaching. Ook fijn is dat je uit eigen ervaring weet wat het is om bepaalde darmklachten te hebben en daarmee om te gaan. En eindelijk iemand met/bij wie ik mijn verhaal kwijt kon. Dankjewel Janna!

Maruja (35)
Ik heb op dit moment zo goed als geen klachten meer. Dit komt voornamelijk door beter te leren omgaan met stress en prioriteiten te stellen. De coaching van Janna heeft mij ontzettend goed geholpen. Ze leert je om heel bewust naar je lichaam te luisteren. Als ik ergens mee zat of tegen aanliep, luisterde ze altijd en kwam ze ook met de juiste adviezen. Dit alles heeft mij ontzettend goed geholpen. Ik voel me een heel ander mens, door alles wat ik van haar heb geleerd. Ik ben je daarom ook ontzettend dankbaar!! Ik wens je heel veel succes en hoop dat jullie nog heel veel mensen mogen helpen.

Merel (32)
Ik voelde me erg angstig om de deur uit te gaan als er geen wc in de buurt zou zijn. Die angst vond ik het ergste en daar hebben we aan gewerkt. Ik eet nu gezonder, heb geen hongergevoel meer en ben 8 kilo afgevallen! Naar mijn idee kreeg ik voorheen ook niet alle voedingsstoffen binnen en werd er weinig verteerd. Nu hoef ik daar ook niet meer bang voor te zijn.

De angst is stukken verminderd, nagenoeg nihil geworden! De affirmaties hebben me erg geholpen. Nu stap ik met zelfvertrouwen de deur uit. Er is eindelijk weer ruimte voor andere dingen i.p.v. de hele dag bezig zijn met mijn darmen. Tevens zorg ik ervoor dat ik regelmatig rust neem en stress zoveel mogelijk vermijd.

Janna is heel deskundig en begeleidt je op een hele warme en prettige manier. Ik raad het absoluut aan, het heeft mijn leven teruggegeven en mijn zelfvertrouwen groeit nog met de dag.

Lida (70)
Door bewust meer rust in de dag te plannen gaan mijn darmen met sprongen vooruit! Alles wat mijn stressniveau omhoog brengt laat ik gaan, als dat kan! Janna heeft mij in zeer korte tijd met twee benen weer op de grond gezet wat heel positief werkt!!!

Brigitte (55)
Ik ben gaan mediteren, meer bewegen, rusten na het eten en beter gaan kauwen op het eten. Allemaal simpele dingen maar het werkt wel. Ook ben ik mijn energie anders gaan verdelen, want iets moet je energie opleveren en niet kosten. Dat wist ik wel maar ik ga er nu bewuster mee om.

Ik vond het een heel erg fijne manier van coachen. De eerste keer heb ik jou live ontmoet en dat vond ik ook erg fijn. De daaropvolgende afspraken waren online en ook dat ging prima. Alle begrip wederzijds als er iets verzet moest worden en dat is prettig. Niets moet en dat is fijn! Er moet al zoveel in het leven. Ik kom misschien nog wel een keertje terug om alles weer een beetje op te poetsen maar voorlopig gaat het goed met mij en ben ik een gelukkig mens. Heel veel succes, Janna!

Bianca (51)
Na een eerste vrijblijvende afspraak heb ik besloten om het traject te volgen. Na een eerste consult kreeg ik al tips die ik meteen ben gaan opvolgen. Ik heb het hele traject afgerond en kan vertellen dat ik een ander persoon ben geworden. Van iemand die bijna niet meer kon functioneren doordat ik continu buikpijn had ben ik nu zo goed als klachtenvrij.

Als ik nu een dag heb waarin mijn buik onrustig is weet ik vaak meteen hoe dat komt. Toch te gehaast geweest, niet genoeg ontspanning gezocht of iets gegeten wat niet heel handig was. Ik zorg beter voor mijn zelf, waardoor je ook eerder de signalen opvangt.

De begeleiding was top. Niet de persoon die met een vinger naar je wijst om je te vertellen dat je het helemaal fout doet, maar iemand die je helpt en weer zelfvertrouwen geeft. Ze is super begripvol en helpt je met tips en geeft goede adviezen. Ik ben zeer blij dat ik het traject heb kunnen volgen en nu zo goed als klachten vrij ben. Ik heb mijn leven terug!! Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp.

Egbert (62)
Janna, allereerst wil ik je hartelijk danken voor de prima verlopen coaching. Je bent heel rustig en begripvol te werk gegaan en dat is nu juist precies wat ik nodig had. Voor de aanvang van het coaching traject had ik forse darmkrampen. Deze kwamen wekelijks terug, zodanig heftig dat ik ‘s morgens niet met mijn werkzaamheden kon starten maar wel 5 tot 7x met heftige buikkrampen op het toilet zat. De dag ervoor had ik veel spanning over de volgende morgen. Tijdens het traject ben ik mij ervan bewust geworden dat deze spanningen de krampen in stand hielden.

Ik heb geleerd hoe je om kunt gaan met deze spanningen en hoe je deze zelfs kunt reguleren c.q. verminderen. Ik mocht zover komen dat ik mijn darmen en de werking daarvan beter heb leren kennen, maar bovenal de aanvallen zich beperken tot een enkele keer in de 3 a 4 maanden. Ook verlopen die aanvallen minder agressief en is de pijn veel en veel milder.

Bovenal is het nu zo dat ik in de meeste gevallen de oorzaak weet van een eventuele aanval. Omdat ik dit besef heb geleerd merk ik ook bij mezelf dat ik nagenoeg geen spanningen meer ervaar. Ik wil Janna nogmaals hartelijk danken voor het mooie en vooral zinvolle coaching traject.

Lucy (62)
Ik eet nu weer ‘gewoon’. Heb zo nu en dan nog wat buikpijn, maar de diarree is zo goed als voorbij. Verder durf ik weer afspraken te maken en heb ik op mijn werk geen problemen meer. De begeleiding van Janna was bijzonder prettig. Janna luistert goed, legt heel fijn uit en is altijd vlot met reageren.

Mandy (31)
Ik ontloop geen afspraken meer en durf te vertrouwen op mijn darmen. Ik ben mij bewuster en kan er veel beter mee omgaan. Het is ook mooi om te leren hoe je hersenen in verbinding staan met je darmen en hoe je dit zelf kunt veranderen. Ik ben zo blij! Ik durf de deur weer uit en geniet weer van het leven! Echt heel erg bedankt!

Nora (25)
Ik heb nu veel meer rust in mijn hoofd en maak ik mij ook minder zorgen om mijn darmen. Het heeft mij bijvoorbeeld heel erg geholpen om mijn eettijden te veranderen wat meer rust in mijn darmen creëerden. Mentale rust was voor mij een heel belangrijk aspect. Ik kijk met plezier terug naar de coachgesprekken. Ik voelde mij om mijn gemak en dat is voor mij ook belangrijk. Nogmaals bedankt, Janna.

Ben jij benieuwd wat het transformatie coaching traject voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak met mij voor een gratis kennismakingsgesprek!