De verbinding met jezelf: “Dat je lichtje branden mag”

de verbinding met jezelf helen dat je lichtje branden mag

Op Sint-Maarten wordt het nummer “11 november is de dag, dat je lichtje branden mag” gezongen door kinderen en dat vind ik mooi. Soms geloof je er even niet meer in dat je ooit darmklachtenvrij zal worden en heb je de hoop een beetje opgegeven. Dan is het fijn als mensen dit tegen je zeggen, omdat je er mag zijn. Heb je vaak last van buikpijn en darmklachten, dan is de kans groot dat je niet voldoende in verbinding staat met je lichaam. Wil je weten hoe ook jouw lichtje weer gaat branden? Hieronder geef ik je tips over hoe je weer je eigen licht kunt zien, zodat je weer vol in verbinding kunt staan met het leven en darmklachtenvrij kunt worden.

De verbinding met jezelf door te blijven geloven

Wat ik bedoel met of je lichtje brand is eigenlijk of jij nog wel de verbinding hebt met jezelf. Voel jij je nog in connectie met jezelf en met de rest van het leven? Sta je vol in het leven en geniet je er met volle teugen van? Voel je je vitaal en vrij om te doen wat je wilt? Dit zijn vragen om over na te denken. Heel lang heb ik gehad dat mijn lichtje niet meer brandde of misschien nog maar voor een klein beetje. Ik had nog een klein beetje geloof in dat het ooit goed zou komen met mij en met mijn buik. Telkens omdat ik nog een klein beetje van dat licht zag, bleef ik op zoek gaan naar een oplossing voor mijn darmklachten. Die heb ik vol zwoegen en doen gevonden. Blijf geloven dat het jou ook gaat lukken.

In verbinding staan met jezelf door dankbaarheid

De eerste tip die ik geef om weer het licht te voelen in jezelf, is om dankbaar te zijn voor het leven. Dit kan door bijvoorbeeld elke ochtend en avond even stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Voor mij apart de zon die elke dag opkomt, de mensen om je heen die je lief hebt en de gene die je de afgelopen dag hebt geholpen. Vaak zijn het juist de kleine dingen, zoals een nieuwe kruidenthee die je hebt gekocht waar je onwijs van geniet of iets wat je zelf hebt gebakken. Dat zijn dingen om dankbaar voor te zijn. Ik probeer dan in verbinding te staan met wie er allemaal hebben bijgedragen aan dat kopje thee. De kruiden die daarvoor nodig waren en de mensen die het mooi hebben verpakt. Hierdoor krijg je de ultieme ervaring of sensatie van het moment zelf en kun je er meer van genieten. Dan voel je echt weer die spirit, die kracht en de verbinding met andere mensen om je heen.

Mediteer om weer het licht te voelen in je lichaam

Een andere manier om weer in contact te komen met jezelf is door er gewoon te zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van een meditatie zoals de bodyscan. Op deze manier kun je ervaren dat het leven gewoon is zoals het is en dat je er mag zijn. Zelfs niets doen is al meer dan genoeg. Ga zitten en ervaar de verbinding tussen alles wat er is. Al zijn het maar de geluiden die je hoort en de natuur die je ziet als je uit het raam kijkt.

Doe wat goed voor je voelt en kies voor je eigen leven

Je bent hier gekomen, ter wereld gezet en je mag er van maken wat je wilt. Daar bedoel ik ook mee dat je kunt bepalen wat je doet. Ieder moment kun je weer een nieuwe richting kiezen. Het is helemaal aan jou. Misschien doe je nu meestal wat er van je wordt gevraagd; wat anderen wat je verwachten. Heb je nog je eigen invulling, je eigen regie in je leven? Doe je nog wel dingen die je echt leuk vindt? Of heb je nog een positieve bijdrage ergens aan. Het maakt niet uit wat het is. Misschien je doe je vrijwilligerswerk, ben je moeder of ben je verzorgende. Door andere mensen te helpen, ga je ook steeds meer verbinding voelen. Als je geeft aan anderen, dan krijg je dat ook terug.

Ik wil je ook uitdagen om weer de verbinding met jezelf aan te gaan, zodat het licht in jou weer kan gaan schijnen. Dit alles om te zorgen dat jij ook weer in je kracht komt te staan en kunt genieten van wat je doet. Doe daarom dagelijks iets wat je in verbinding brengt, zoals yoga, een meditatie, wandelen in de natuur, knuffelen met dieren, lekker in bad, een klankhealing of intuïtief kleuren. Heb jij nog meer tips? Laat het hieronder weten!

 

Meer blogs over dit thema:

Het verband tussen buikpijn, hooggevoeligheid en PDS

Het verband tussen buikpijn, hooggevoeligheid en PDS

Het verband tussen buikpijn, hooggevoeligheid en PDS.Bijna 80% van mijn cliënten die buikpijn en een prikkelbare darm hebben, geven ook aan hooggevoelig te zijn. Ze zijn prikkelbaarder dan andere mensen die niet hooggevoelig zijn en kunnen er ook veel last van hebben....

Lees meer
Emoties en constipatie – dieper liggende oorzaken

Emoties en constipatie – dieper liggende oorzaken

Emoties en constipatie: dieper liggende oorzakenHeb je last van constipatie? Je bent zeker niet de enige want dit komt bij veel mensen met het prikkelbare darm syndroom (PDS) voor. Constipatie wordt ook wel eens verstopping of obstipatie genoemd. Hierbij gaat het om...

Lees meer
Visualisatie meditatie bij darmklachten en PDS

Visualisatie meditatie bij darmklachten en PDS

Visualisatie meditatie bij darmklachten en PDS | prikkelbare darm syndroomIn deze blog lees je meer over het effect van een visualisatie meditatie bij PDS en darmklachten die je kan helpen te bereiken dat je darmklachtenvrij wordt. Als je al jaren last hebt van je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *